Villa Midgård

Residential

Location
Stockholm
Size
407 sqm
Type
House
Status
2014

The client wanted a private residence with morning sun in the bedroom and large open windows towards nature, “to listen to the rain”. But not a boaster building. The result is a house with many faces in the form of different volumes twisted from terrain, transparency, views and light conditions. The intertwined placement on a dramatically sloping natural plot makes the house unique in its kind. Patios and a carport were given space by cutting into the mountain terrain. The characteristic material of the house consists of a façade in corten steel, roof of grass and heat-treated beech wood. The many living materials patinate and reinforce the house’s special character for each year that pass.

Share on social media