Medarbetare

Calle Smedshammar

Arkitekt SAR/MSA & Partner

calle@dapgroup.se

+46(0)70 899 3118

Kreativ arkitekt som skyr standardlösningar. Varje ritning som lämnar ritbordet måste syfta till att förtydliga och förstärka ett varumärke. Har utöver alla hus i sin karriär ritat cirka 100 GANT-butiker. Under 90-talet utbildad på både Konstskolan och Arkitekturskolan i Stockholm. Arbetade två år på Koncept AB innan det egna arkitektkontoret smedshammar+ holmberg grundades 2001. Sex år senare gick ägarna skilda vägar, vilket lade grunden till DAP. Oväntad talang: Har utövat karate, wushu, taekwondo och boxning.

Jenny Johnfors

Arkitekt SIR/MSA

jenny@dapgroup.se

+46 (0)737 088 711

Arkitekt med bred erfarenhet från retail, hotell och restaurang. Använder gärna storytelling som ett sätt att stärka varumärken och skapa helhetsupplevelser som man minns och vill återkomma till. Uppvuxen i Asien, har studerat inredning och produktformgivning i Florens, Paris och på Konstfack i Stockholm. Designar produkter och möbler inom ramarna för DAP Design. Oväntad talang: Steppar.

Elin Ydremark

Arkitekt

elin@dapgroup.se

+46(0)70 440 8000

Mångsidig arkitekt med en förmåga att se saker ur ett större perspektiv. Fokus på privata bostäder där sammanflätningen av platsens förutsättningar och beställarens önskemål skapar en unik helhet. Etik och estetik måste gå hand i hand och varje uppdrag vara långsiktigt och meningsfullt. Utbildad i arkitektur med en Bachelor från Köpenhamn och en masters från KTH i Stockholm. Oväntad talang: ”Får aldrig slut på danssteg.”

Alexander Schoulgin

Arkitekt

alexander@dapgroup.se

+46(0)70 456 0410

Upplevelseorienterad arkitekt med förkärlek för starka kreativa koncept. ”Kommersiell scenografi”, d.v.s att skapa tillhörighet och identitet i en retailmiljö var länge huvudsysslan. Drev egen arkitektbyrå i nio år och var delaktig i WEEKDAY´s hela framgångsresa fram till H&M:s förvärv 2008. Har därefter arbetat på industridesignföretaget No Picnic och arkitektkontoret BSK. Tycker om att renovera äldre hus och lägenheter och tillbringar gärna semestern i fjällvärlden. Oväntad talang: Eldslukare.

Sofia Karlström

Office Manager (föräldraledig)

sofia@dapgroup.se

+46 (0)70 499 3757

Byråns office manager och konstnärssjäl. Verksamheterna är många; webbdesigner, serietecknare, grafiker och illustratör, det senare förevigat i kontorets utsmyckningar. Utbildad på bland annat Nyckelviksskolan, Falkenbergs konstskola och Umeå Konsthögskola (Master of Fine Arts). Oväntad talang: Har sorterat 15 000 pins på Pinterest.

Kristina Ingeström

Projektledare

kristina@dapgroup.se

+46(0)70 497 0925

Problemlösande projektledare som har svårt att sitta stilla. Marknadsekonom från IHM som är hemtam i de flesta miljöer: vården, krogen, musikstudios och reklambyråer, men framför allt på stallbacken. Den egna dressyrhästen har fullbordat förmågan att kunna backa med tungt släp. Oväntad talang: Skicklig även på att köra båt och åka vattenskidor.

Mats Hansson

Arkitekt SIR/MSA & Partner

mats@dapgroup.se

+46(0)70 540 8454

Arkitekt, kreatör, möbeldesigner och relationsbyggare. Tar sig an varje projekt med stort personligt engagemang och kan sporras lika mycket av den förberedande fasen innan uppdraget är ”hemma” som av den kreativa processen. Tävlingsdriften sitter i sedan utbildningen på Konstfack och praktiken på Tengbom under 90-talet. Drev under drygt tio år egen verksamhet innan DAP grundades 2007. Oväntad talang: Tävlade under ungdomsåren mot Gunde Svan i skidor.

Mona Åström

Projektledare

mona@dapgroup.se

+46 (0) 73 037 96 79

Projektledare med ett vakande öga på både ekonomi och design. Har hittat den perfekta rollen i en miljö där budgeten är lika viktig som det estetiska. Utbildad på designskola i Umeå. Arbetade under 15 år som inköpare på två stora svenska konfektionsbolag med Europa och Asien som arbetsfält. Oväntad talang: Har kommit tvåa i junior-EM i elorgel.

Nina Barçon

Arkitekt SAR/MSA (föräldraledig)

nina@dapgroup.se

+46(0)72 253 2915

Passionerad arkitekt med en masterexamen i arkitektur från Slovenien. Växlar gärna mellan de tekniska och konstnärliga delarna av yrket och njuter av att konkretisera abstrakta idéer och tankar. Ett brinnande intresse för arkitektur och en bred erfarenhet av både tävlingar och projektering har utvecklat ett seende utöver det vanliga. Ninas ”fotografiska öga” är en ovärderlig tillgång när arkitekturen vi skapar ska visualiseras. Oväntad talang: Språkgeni.

Lars Blomberg

Styrelseordförande & Partner

lars.blomberg@dapgroup.se

+46(0)70 951 2999

Visionär varumärkesstrateg, utbildad på Handelshögskolan 1977 – 81. Grundade 1987 den framgångsrika reklambyrån Sexton87 som efter tio år såldes till byrånätverket Ogilvy. Som vd och styrelseordförande ledde han Ogilvys nordiska gren fram till 2005. Numera entreprenör, investerare och finansiell rådgivare åt mindre bolag och start-up-företag i Norden via egna bolaget BBE Business Development. Styrelseordförande och partner i DAP sedan 2007. Oväntad talang: Skicklig rocktrombonist.

Ulrika Blom

Arkitekt (föräldraledig)

ulrika@dapgroup.se

+46 (0) 707 559 042

Arkitekt med erfarenhet från hotell, restaurang och kontorsplanering. Arbetar efter övertygelsen om att miljöer som är konceptuellt starka och konsekventa ger uppdragsgivaren ett tydligt varumärke. Varje projekt ska beröra, sprida vardagsinspiration och upptäckarglädje. Arbetar gärna med den breda penseln. Utbildad på Konstfack, Chalmers samt Tohoku, Japan. Oväntad talang: Talar rövarspråket flytande.

Paulina Wallde

Office Manager (vikarierande)

paulina@dapgroup.se

+46 (0) 761 070 701

Driven doer från Mariefred med ett stort intresse för matlagning, design och träning. För Paulina är de små estetiska detaljerna viktiga. Hon har bland annat läst Nationalekonomi på Stockholms Universitet, Konstvetenskap på Högskolan Gotland och grafisk formgivning på Nordisk design skola. Vid sidan av DAP designar hon motiv till inredningsprodukter. Oväntad talang: Har vunnit tv-programmet ”Halv åtta hos mig”.