Medarbetare

Calle Smedshammar

Arkitekt SAR/MSA & Partner

calle@dapgroup.se

+46(0)70 899 3118

Kreativ arkitekt som skyr standardlösningar. Varje ritning som lämnar ritbordet måste syfta till att förtydliga och förstärka ett varumärke. Har utöver alla hus i sin karriär ritat cirka 100 GANT-butiker. Under 90-talet utbildad på både Konstskolan och Arkitekturskolan i Stockholm. Arbetade två år på Koncept AB innan det egna arkitektkontoret smedshammar+ holmberg grundades 2001. Sex år senare gick ägarna skilda vägar, vilket lade grunden till DAP. Oväntad talang: Har utövat karate, wushu, taekwondo och boxning.

Jenny Johnfors

Arkitekt SIR/MSA

jenny@dapgroup.se

+46 (0)737 088 711

Arkitekt med bred erfarenhet från retail, hotell och restaurang. Använder gärna storytelling som ett sätt att stärka varumärken och skapa helhetsupplevelser som man minns och vill återkomma till. Uppvuxen i Asien, har studerat inredning och produktformgivning i Florens, Paris och på Konstfack i Stockholm. Designar produkter och möbler inom ramarna för DAP Design. Oväntad talang: Steppar.

Jacob Sivander

Arkitekt MSA

jacob@dapgroup.se

+46(0)73 349 8308

Utåtriktad arkitekt med ett verksamhetsfält som sträckt sig över tre kontinenter. Har ritat skolor i Kongo och bostäder i Zimbabwe. Bodde och ritade våningar under fem år i New York för StudioMDA. Vet allt om fastighetsekonomi och hur man får liv i en rostig golfsving (hcp 5). Arkitektutbildad vid Delfts och Helsingfors tekniska högskolor samt på KTH i Stockholm (1992 – 1997). Oväntad talang: Graffittikonstnär (snopet nog tog karriären slut efter en saltad faktura från ett saneringsföretag).

Elin Ydremark

Arkitekt

elin@dapgroup.se

+46(0)70 440 8000

Mångsidig arkitekt med en förmåga att se saker ur ett större perspektiv. Fokus på privata bostäder där sammanflätningen av platsens förutsättningar och beställarens önskemål skapar en unik helhet. Etik och estetik måste gå hand i hand och varje uppdrag vara långsiktigt och meningsfullt. Utbildad i arkitektur med en Bachelor från Köpenhamn och en masters från KTH i Stockholm. Oväntad talang: ”Får aldrig slut på danssteg.”

Henric Wernefeldt

Arkitekt SAR/MSA

henric@dapgroup.se

+46(0)70 799 6885

Teknikroad arkitekt som arbetat med ljud- och bildbehandling. Kunskaperna i elektronik kompletterades med 5 år på Arkitekturskolan i Stockholm. Petig med detaljer och alltid beredd att göra det lilla extra för att slutresultatet ska bli optimalt. Klinkar gärna på ett musikinstrument så fort tillfälle ges. Oväntad talang: ”Kan artbestämma vilken bilmodell som helst på en skymt av ett dörrhandtag”

Anna Möller Wrangel

CEO & Partner

anna@dapgroup.se

+46(0)70 467 0044

DAP:s vd sedan 2016. Civilekonom med speciellt fokus på affärsutveckling, idé och strategiskt arbete inom kommunikation, opinion och marknadsföring. Har bl. a. varit bransch- och kommunikationschef på Finansförbundet, vd för Svenska Bokhandlareföreningen, näringslivschef i Södertälje samt vd och delägare i en reklambyrå. Har visionen att DAP inom 5 år ska vara en av fem kreativa svenska arkitektbyråer man vänder sig till för att förstärka bilden av sin personlighet eller sitt företags identitet. Oväntad talang:  ”Är galet snabb på att läsa böcker.”

Alexander Schoulgin

Arkitekt

alexander@dapgroup.se

+46(0)70 456 0410

Upplevelseorienterad arkitekt med förkärlek för starka kreativa koncept. ”Kommersiell scenografi”, d.v.s att skapa tillhörighet och identitet i en retailmiljö var länge huvudsysslan. Drev egen arkitektbyrå i nio år och var delaktig i WEEKDAY´s hela framgångsresa fram till H&M:s förvärv 2008. Har därefter arbetat på industridesignföretaget No Picnic och arkitektkontoret BSK. Tycker om att renovera äldre hus och lägenheter och tillbringar gärna semestern i fjällvärlden. Oväntad talang: Eldslukare.

Sofia Karlström

Office Manager

sofia@dapgroup.se

+46 (0)70 499 3757

Byråns office manager och konstnärssjäl. Verksamheterna är många; webbdesigner, serietecknare, grafiker och illustratör, det senare förevigat i kontorets utsmyckningar. Utbildad på bland annat Nyckelviksskolan, Falkenbergs konstskola och Umeå Konsthögskola (Master of Fine Arts). Oväntad talang: Har sorterat 15 000 pins på Pinterest.

Kristina Ingeström

Projektledare

kristina@dapgroup.se

+46(0)70 497 0925

Problemlösande projektledare som har svårt att sitta stilla. Marknadsekonom från IHM som är hemtam i de flesta miljöer: vården, krogen, musikstudios och reklambyråer, men framför allt på stallbacken. Den egna dressyrhästen har fullbordat förmågan att kunna backa med tungt släp. Oväntad talang: Skicklig även på att köra båt och åka vattenskidor.

Lisa Modéer

Art Director & Arkitekt SIR/MSA

lisa@dapgroup.se

+46(0)70 601 1924

Arkitekt specialiserad på konceptutveckling och branding. Utbildad i London och Köpenhamn, det senare på ansedda The Royal Danish Academy of Fine Arts. Tillbringade tio år i London, som bland annat inredningsdesigner av exklusiva våningar. Introducerades i den svenska arkitektvärlden via byråerna BSK arkitekter och Arkitekterna Krook & Tjäder. Arbetat med såväl mode- och textil-, som grafisk design från några år som egen företagare. Oväntad talang: Går snabbt.

Mats Hansson

Arkitekt SIR/MSA & Partner

mats@dapgroup.se

+46(0)70 540 8454

Arkitekt, kreatör, möbeldesigner och relationsbyggare. Tar sig an varje projekt med stort personligt engagemang och kan sporras lika mycket av den förberedande fasen innan uppdraget är ”hemma” som av den kreativa processen. Tävlingsdriften sitter i sedan utbildningen på Konstfack och praktiken på Tengbom under 90-talet. Drev under drygt tio år egen verksamhet innan DAP grundades 2007. Oväntad talang: Tävlade under ungdomsåren mot Gunde Svan i skidor.

Mona Åström

Projektledare

mona@dapgroup.se

+46 (0) 73 037 96 79

Projektledare med ett vakande öga på både ekonomi och design. Har hittat den perfekta rollen i en miljö där budgeten är lika viktig som det estetiska. Utbildad på designskola i Umeå. Arbetade under 15 år som inköpare på två stora svenska konfektionsbolag med Europa och Asien som arbetsfält. Oväntad talang: Har kommit tvåa i junior-EM i elorgel.

Simon Schmidt

Arkitektpraktikant

simon@dapgroup.se

+46 (0) 79 038 210

Arkitektpraktikant som utbildar sig i Köpenhamn på Royal Danish Academy of Fine Arts, Schools of Architecture, Design & Conservation.

Nina Bobinac

Arkitekt SAR/MSA

nina@dapgroup.se

+46(0)72 253 2915

Passionerad arkitekt med en masterexamen i arkitektur från Slovenien. Växlar gärna mellan de tekniska och konstnärliga delarna av yrket och njuter av att konkretisera abstrakta idéer och tankar. Ett brinnande intresse för arkitektur och en bred erfarenhet av både tävlingar och projektering har utvecklat ett seende utöver det vanliga. Ninas ”fotografiska öga” är en ovärderlig tillgång när arkitekturen vi skapar ska visualiseras. Oväntad talang: Språkgeni.

Petra de Verdier

Projektchef

petra@dapgroup.se

+46(0)76 946 0600

DAP:s projektchef. För någon med uppgiften att hålla ordning på starka kreatörer kan affärssinne och struktur räcka långt. Ännu lättare blir det om man själv är form- och designutbildad. Med företagets längsta cv i ryggen har hon en enastående förmåga att leda människor och bygga relationer. Efter att bland annat ha vitaliserat Skansens julmarknad och utvecklat Plan ett AB till ett heltäckande inredningsföretag, styr hon nu DAP mot att bli den nya tidens varumärkesbyggande arkitektbyrå. Oväntad talang: ”En djävel på att väva”.

Lars Blomberg

Styrelseordförande & Partner

lars.blomberg@dapgroup.se

+46(0)70 951 2999

Visionär varumärkesstrateg, utbildad på Handelshögskolan 1977 – 81. Grundade 1987 den framgångsrika reklambyrån Sexton87 som efter tio år såldes till byrånätverket Ogilvy. Som vd och styrelseordförande ledde han Ogilvys nordiska gren fram till 2005. Numera entreprenör, investerare och finansiell rådgivare åt mindre bolag och start-up-företag i Norden via egna bolaget BBE Business Development. Styrelseordförande och partner i DAP sedan 2007. Oväntad talang: Skicklig rocktrombonist.

Ulrika Blom

Arkitekt (föräldrarledig)

ulrika@dapgroup.se

+46 (0) 707 559 042

Arkitekt med erfarenhet från hotell, restaurang och kontorsplanering. Arbetar efter övertygelsen om att miljöer som är konceptuellt starka och konsekventa ger uppdragsgivaren ett tydligt varumärke. Varje projekt ska beröra, sprida vardagsinspiration och upptäckarglädje. Arbetar gärna med den breda penseln. Utbildad på Konstfack, Chalmers samt Tohoku, Japan. Oväntad talang: Talar rövarspråket flytande.

Natalie Waters Stuxberg

Arkitekt

natalie@dapgroup.se

+46 (0)70 920 8483

Arkitekt SAR/MSA med bred internationell erfarenhet av offentlig miljö och stadsplanering. Bland annat ingick Natalie i den designgrupp som utformade OS i London 2012. På senare tid har hon drivit eget med fokus på kontor och bostadsprojekt. Efter studier i Fine Arts och konsthistoria i Florens utbildade hon sig till arkitekt vid Architectural Association (The AA) i London 1999 – 2005. De många åren utomlands har gett henne en sällsynt drivkraft och passion såväl i yrket och utanför. Oväntad talang: ”Grym på att fickparkera.”

Paulina Wallde

Vikarierande Office Manager

paulina@dapgroup.se

+46 (0)76 107 0701

Ända sedan uppväxten i Mariefred har Paulina tecknat, målat och skapat med händerna. Vid sidan av jobbet som DAP´s office manager driver hon en liten verksamhet med egendesignade heminredningsprodukter. Den konstnärliga utbildningen fick hon på Tillskärarakademien (modeteckning) och Nordisk Designskola (grafisk design). Bakom den kreativa och lösningsorienterade sidan döljer sig ett väl utvecklat affärssinne efter ekonomistudier på Stockholms universitet och Linnéuniversitetet. Oväntad talang: ”Kan twerka och slå en bea på samma gång.”