Medarbetare

Calle Smedshammar

Arkitekt SAR/MSA & Partner

calle@dapgroup.se

+46(0)70 899 3118

Kreativ arkitekt som skyr standardlösningar. Varje ritning som lämnar ritbordet måste syfta till att förtydliga och förstärka ett varumärke. Har utöver alla hus i sin karriär ritat cirka 100 GANT-butiker. Under 90-talet utbildad på både Konstskolan och Arkitekturskolan i Stockholm. Arbetade två år på Koncept AB innan det egna arkitektkontoret smedshammar+ holmberg grundades 2001. Sex år senare gick ägarna skilda vägar, vilket lade grunden till DAP. Oväntad talang: Har utövat karate, wushu, taekwondo och boxning.

Karl Schiller

Arkitekt MSA

karl@dapgroup.se

+46 (0)7 071 0532

Karl är analytisk och alltid på hugget, med en Masterexamen från LTH i Arkitektur. Han har tidigare jobbat på Wingårdhs och är nu ett trevligt tillskott på DAP. Oväntad talang: Omänskligt bra på yatzy.

Jenny Johnfors

Arkitekt SIR/MSA

jenny@dapgroup.se

+46 (0)73 708 8711

Arkitekt med bred erfarenhet från retail, hotell och restaurang. Använder gärna storytelling som ett sätt att stärka varumärken och skapa helhetsupplevelser som man minns och vill återkomma till. Uppvuxen i Asien, har studerat inredning och produktformgivning i Florens, Paris och på Konstfack i Stockholm. Designar produkter och möbler inom ramarna för DAP Design. Oväntad talang: Steppar.

Charlotte Svensson

Arkitekt MSA

charlotte@dapgroup.se

+46(0)72 746 1989

Mångkunnig arkitekt från Luxemburg som även är passionerad yogi. Förutom sin yogalärarutbildning så har Charlotte en BA från Tekniska Högskolan i Berlin och en Masterexamen från LTH Lund. Oväntad talang: Språkgeni; talar inte mindre än sex språk.

Sofia Karlström

Office Manager

sofia@dapgroup.se

+46 (0)70 499 3757

Byråns office manager och konstnärssjäl. Verksamheterna är många; webbdesigner, serietecknare, grafiker och illustratör, det senare förevigat i kontorets utsmyckningar. Utbildad på bland annat Nyckelviksskolan, Falkenbergs konstskola och Umeå Konsthögskola (Master of Fine Arts). Oväntad talang: Har sparat och sorterat 15 000 pins på Pinterest och kan överraskande många disneylåtar utantill.

Ebba Welén

Ekonomiansvarig

ebba@dapgroup.se

+46(0)70 830 8519

Vår noggranna mat, -djur -och trädgårdsintresserade ekonomiansvarige har en civilekonomexamen från Lunds universitet. Ebba har bland annat arbetat på Grant Thornton Revisionsbyrå och Global Retail Sweden AB och hon startade egen konsultfirma där senaste uppdraget var som ekonomiansvarig på Eklund Stockholm New York AB.
Oväntad talang: Hittar all svamp i skogen!

Kristina Ingeström

Projektledare

kristina@dapgroup.se

+46(0)70 497 0925

Problemlösande projektledare som har svårt att sitta stilla. Marknadsekonom från IHM som är hemtam i de flesta miljöer: vården, krogen, musikstudios och reklambyråer, men framför allt på stallbacken. Den egna dressyrhästen har fullbordat förmågan att kunna backa med tungt släp. Oväntad talang: Skicklig även på att köra båt och åka vattenskidor.

Mats Hansson

Arkitekt SIR/MSA & Partner

mats@dapgroup.se

+46(0)70 540 8454

Arkitekt, kreatör, möbeldesigner och relationsbyggare. Tar sig an varje projekt med stort personligt engagemang och kan sporras lika mycket av den förberedande fasen innan uppdraget är ”hemma” som av den kreativa processen. Tävlingsdriften sitter i sedan utbildningen på Konstfack och praktiken på Tengbom under 90-talet. Drev under drygt tio år egen verksamhet innan DAP grundades 2007. Oväntad talang: Tävlade under ungdomsåren mot Gunde Svan i skidor.

Mona Åström

Projektledare

mona@dapgroup.se

+46 (0)73 037 9679

Projektledare med ett vakande öga på både ekonomi och design. Har hittat den perfekta rollen i en miljö där budgeten är lika viktig som det estetiska. Utbildad på designskola i Umeå. Arbetade under 15 år som inköpare på två stora svenska konfektionsbolag med Europa och Asien som arbetsfält. Oväntad talang: Har kommit tvåa i junior-EM i elorgel.

Lotta Tapper

Lars Blomberg

Styrelseordförande & Partner

lars.blomberg@dapgroup.se

+46(0)70 951 2999

Visionär varumärkesstrateg, utbildad på Handelshögskolan 1977 – 81. Grundade 1987 den framgångsrika reklambyrån Sexton87 som efter tio år såldes till byrånätverket Ogilvy. Som vd och styrelseordförande ledde han Ogilvys nordiska gren fram till 2005. Numera entreprenör, investerare och finansiell rådgivare åt mindre bolag och start-up-företag i Norden via egna bolaget BBE Business Development. Styrelseordförande och partner i DAP sedan 2007. Oväntad talang: Skicklig rocktrombonist.

Tove Jensen

Arkitekt SAR/MSA

tove@dapgroup.se

+46 (0)70 730 8786

Arkitekt utbildad på KTH i Stockholm och på Arkitektskolen i Aarhus, Danmark. Gillar att arbeta med narrativ arkitektur vars många lager bottnar i det platsspecifika och dess historia. Trivs i projektens alla skeden, inte minst där idé konkretiseras i tydlig gestaltning. Har innan anställningen på DAP framförallt arbetat med bostäder. Oväntad talang: Kan flyta på mage och kommer att utge en bok innan sin död.

Daniella Persson

Tove Södersten